З італійського міста П'яченца прийшли дуже цікаві новини. Картину художника Густава Клімта "Портрет жінки", яка безслідно зникла в 1997 році, було знайдено. Цікавить і вражає те, що портрет було сховано у стіні галереї "Річчі Одді", з якої його нібито вкрали.

Про це стало відомо завдяки повідомленням італійських ЗМІ.

Експерти оцінюють картину приблизно в 60 мільйонів доларів США. Полотно "Портрет жінки" виявив міський працівник, який чистив стіни будівлі від плюща. Чоловік відкрив залізні дверцята, за якими в чорному пакеті для сміття лежала картина.

"Портрет жінки" Густава Клімта, pinterest
"Портрет жінки" Густава Клімта, pinterest

Співробітники галереї перевірили печатки і штампи і вважають, що це оригінальна робота Клімта. Експертизу для перевірки справжності поки не проводили. Картина зникла в лютому 1997 року під час реконструкції галереї. Існувала версія, що картину витягли через вікно в стелі, але вона не підтвердилася. Рама, яку пізніше виявили на даху будівлі, виявилася більше за віконний отвір.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Великий австрійський художник Густав Клімт написав "Портрет жінки" в 1916 або 1917 році. Існує легенда, що на картині зображено дівчину з Вени, в яку був закоханий художник. Вона раптово померла, тому Клімт поверх її портрета намалював інший. Нібито для того, щоб забути про втрату.

Нагадаємо, Вайнштейн озолотить акторок на $25 мільйонів: хто отримає космічну компенсацію за домагання.

Як повідомляв Знай.uа після 15 років невдач хитрий художник продав банан за $120 тисяч: "Одного разу я прокинувся, і сказав...".

Знай.uа писав, Ольга Сумська презентувала колекцію одягу.