Нещодавно астрофізики зробили відкриття — навколо найближчої до Сонця зірки Proxima Centauri може обертатись ще одна планета, повідомляє Telegram-канал “Naked Space”.

Ця нова планета може бути суперземлею та мати дуже суворий клімат. Її ймовірна орбіта знаходиться на відстані 1.5 астрономічних одиниці, а рівноважна температура становить -234 градуси. Відповідно — за таких умов життя на ній бути не може.

Планети
Планети

Проте, якщо наявність цієї планети підтвердиться, це може зробити революцію у теорії формування суперземель. Сучасна наука стверджує, що такі планети, як правило, можуть утворюватись поблизу так званої “Лінії снігу”, тобто на мінімальній відстані від зірки, на якій вода може замерзати. Але орбіта нової планети лежить значно далі від цієї лінії.

Нагадуємо, що нещодавно на Землю впав метеорит, який приніс із собою найдавніший у Всесвіті пил, вік якого становить понад 5 мільярдів тому.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", небесні феномени у наступному році: яку космічну магію ми побачимо в рік Білого Щура

Також "Знай.ua" писав, що Землю накриє "вічна ніч" у 2020 році, астрологи б'ють на сполох