Астрономи Каліфорнійського Університету (UCLA) відкрили унікальні об’єкти, які знаходяться поблизу центру нашої галактики, повідомляє офіційний сайт UCLA.

Як повідомляється, поблизу надмасивної діри у центрі галактики виявили об’єкти, які виглядають, як зірки, але ведуть себе, як газ. Більшу частину часу вони компактні, але розтягуються, коли наближуються до чорної діри на мінімальну відстань. Вчені припускають, що ці об’єкти раніше були подвійною зіркою, які під впливом чорної діри злились в одну зірку дуже великого розміру, накриту товстим шаром газу та пилу.

У пошуках відповіді на питання, чи є ці об’єкти окремим класом, чи належать до більшого класу, були відкриті ще чотири таких об’єкти. В одному з них зовнішні газові оболонки сильно розтягуються, але пил всередині залишається компактним. Це дозволило припустити, що всередині знаходиться зіркоподібний об’єкт, який дає змогу усьому цьому витримати зіткнення із чорною дірою.

Нагадуємо, що нещодавно астрономи знайшли зірки, які можуть стати новим домом для людства.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Раніше портал Знай.uа писав про те, що астрономи виявили нове джерело загадкових сигналів з глибин космосу.

Також Знай.ua повідомляв про те, що вчені з'ясували, що хтось блокує таємничі сигнали з космосу.