На днях американські науковці дослідили рештки, які могли належати першій тварині, чия нога або лапа ступила на суходіл. І так, ними стали залишки стародавнього скорпіона, пише The Guardian.

Як відомо, і раніше скорпіонів вважали одними з перших видів, які вийшли з води. Однак, дві нові скам’янілості змінюють це твердження на нове. Так, відповідні рештки вчені знайшли ще в 1980-х роках, одна зараз вдалося з'ясувати їх вік. І належать вони скорпіону, тіло якого завдовжки було 2,5 сантиметра, а сам він жив приблизно 437 мільйонів років тому.

Фото найдавнішого скорпіону

Вид назвали Parioscorpio venator, що означає "родовий скорпіон і мисливець". Істота, як і сучасні скорпіони, мала дві великі клешні й хвіст з жалом на кінці. Але команда дослідників вказує на його внутрішню структуру, яка дивує вчених.

"Цей скорпіон мав дихальні шляхи, що вказує на його здатність жити на суходолі. Це найстаріший з наявних у нас доказів, який вказує, коли тварини могли бути здатними на це", - сказав палеонтолог з Університету Оттербейна Ендрю Вендруфф.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Стверджується, що ці рештки скорпіона на три мільйони років старші, ніж ті, які були знайдені в Шотландії й досі вважалися найстаршими.

Нагадаємо, що команда ентузіастів в Канаді виявила пару двох ящероподобніх істот, які жили 300 мільйонів років тому і померли обіймаючи один одного.

Як повідомляв портал "Знай.ua", новий вид пернатого динозавра був виявлений в Китаї і описаний американськими та китайськими авторами.

Також "Знай.ua" писав, що вчені зі Швейцарії виявили у Венесуелі кістки вимерлого крокодила-гіганта виду Purussaurus mirandai.