Дослідники компанії Edelman представили результати свого вже 20-го щорічного рейтингу Edelman Trust Barometer, який займається вивченням рівня довіри людей до соціальних інститутів у всьому світі. Всього в опитуванні аналітиків взяли участь 34 тисячі респондентів, з 27 країн світу і Гонконгу. Опитування, яке проводили восени 2010 року, показало, що 56% людей вважають, що від капіталізму більше шкоди, ніж користі. А 74% опитаних хочуть змін в житті і стільки ж відчувають несправедливість у суспільстві, в якому живуть.

Близько половини респондентів сподіваються, що через 5 років вони будуть жити краще, ніж в даний момент. Так, наприклад, оптимістично на це налаштовані жителі Кенії (90%), Індонезії (80%) і Індії (77%), чого не скажеш про людей з Японії (15%), Франції (19%) і Німеччини (23%). Понад 80% людей відповіли, що бояться втратити нинішню роботу. Причиною цього називають очікування рецесії, невідповідність навичок, роботизацію процесів, а також конкуренцію з боку іноземців. Також це опитування показало, що у людей падає довіра до уряду, бізнесу та ЗМІ.

Капіталізація, wired.com
Капіталізація, wired.com

Нагадаємо, студентка п'ять років жила на 7 гривень в день, виною рідний брат.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що колишній жебрак влаштував свято тисячам забутих Богом людей, неймовірна історія.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Також портал "Знай.ua" писав, що пенсіонеру загрожує в'язниця за спробу вижити, українці в сказі.