18-річна азербайджанка Севгія-Субхані Ісмаїлова через свою нетрадиційну сексуальну орієнтацію піддалася тиску і насильству з боку родичів.

Про це в соціальних мережах повідомили друзі дівчини. Інформацію про долю молодої азербайджанки зібрали російські ЗМІ.

Севгія народилася в Норильську і має російське громадянство. Вона живе в Красноярську, вчиться в місцевому медичному університеті, але кілька днів тому батьки привезли її в Баку і насильно утримують там.

"Квартира батьків Севгії знаходиться в Хирдалані. Швидше за все, вона зараз там і знаходиться, але на зв'язок не виходить. Крім цієї у її рідних є ще дві квартири, але, де конкретно вони знаходяться, я не знаю. Севгі якийсь час залишалася у мене. Коли мати приїхала її забирати, то не стала при мені їй погрожувати, але при цьому чинила тиск. Говорила, що "якщо ти поважаєш Дашу і не хочеш, щоб у неї були проблеми зі співробітниками правоохоронних органів, краще повернутися додому", - розповіла однокласниця і подруга дівчини Дарина Безручко.

Дарина також повідомила і про голосове повідомлення матері з погрозами на адресу Севгії та її дівчини Поліни:

"Мати сказала, що якщо Севгія повернеться до Красноярська, то вона обіцяє приїхати і пролити багато крові. В цілому, жінка також погрожує і дівчині Севгії - Поліні".

Дарина Безручко розповіла, що вона помітила на руці і шиї Севгії порізи, і невеликий синець на іншій руці - це все "пестощі" її матері. За словами Дарини, така поведінка матері пов'язано з тим, що Севгія дотримується нетрадиційної сексуальної орієнтації.

"Жінка вважає, що дочка ганьбить сім'ю. Вони жили в Красноярську. Але останнім часом у матері почалися фінансові проблеми (у неї там був свій магазин), жінка продала квартиру, поїхала в Рязань до знайомих, а дочка залишалася в студентському гуртожитку", - пояснила Безручко.

На гучний скандал вілреагували правоохоронці.

"Будь-яка людина, який зіткнувся зі злочином на території Азербайджанської Республіки, повинна офіційно звернутися в правоохоронні органи. За фактом проводиться розслідування, потім дається правова оцінка. Якщо у потерпілої не було можливості звернутися до відповідних держорганів, це можуть зробити її друзі", - сказав глава прес-служби МВС Азербайджану Ехсан Західов.

У свою чергу, прес-секретар посольства Азербайджану в Росії Аліна Золотарьова заявила, що ця справа знаходиться під контролем уряду.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Для з'ясування всіх обставин у державні органи Азербайджану відправлені відповідні запити", - сказали в прес-службі.

Сама Севгія також зверталася в посольство, в тому числі письмово.

Партнерка Севгії Поліна розповіла в мережы про те, зо відбувається з дівчиною в Баку та оприлюднила повідомленя від неї.

"Її били, різали,зв'язували. Севгія звернулася в посольство Росії в Азербайджані, щоб повернутися назад. Але її родичі її знайшли і утримують силою. Зараз ніхто не знає, де вона і що з нею. Також її мати погрожувала, що вб'є мене, її і себе. Ми намагалися дізнатися адресу, щоб зателефонувати в поліцію, і якось почати діяти. Але у її родичів багато зв'язків і грошей", - пише Поліна.

Нагадаємо, у всесвіті Marvel з’явиться перший герой-трансгендер

Як повідомляв портал Знай.ua, колишня кохана Джонні Деппа і Ілона Маска Ембер Херд закрутила роман з жінкою

Також Знай.ua писав, зірка "Холостяка" Макацарія зробив відверте зізнання про нетрадиційну орієнтацію