Китай захопив спалах смертельного коронавіруса, який вже зкосив 17 людей. З'явилася інформація, що небезпечний вірус міг поширитися супом з кажана. Відомо, що це блюдо найпопулярніші ласощі в китайському місті Ухань.

Експерти думають, що кажани можуть бути переносниками вірусу. Місто Ухань, звідки поширився вірус, закрито на карантин. Місцева влада міста заявила, що закриють всі місцеві транспортні мережі й призупинить вихідні рейси з міста з 10 ранку четверга, 23 січня. Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Mirror.

Китайський суп з летючої миші, Mirror
Китайський суп з летючої миші, Mirror

Відомо, що уряд закликає громадян не залишати місто за відсутності особливих обставин. У КНР вже підтвердили 571 випадок зараження вірусом і 17 смертей. Вчені вважають, що поширювати хворобу може "невідомий проміжний продукт". Однак в мережі користувачі вже дали свої припущення, що у всьому винен суп кажана, адже кадри з твариною в тарілці з ресторану мало кого залишили байдужим.

Смертельний коронавірус: що це таке, ознаки, лікування, economics-prorok.com
Смертельний коронавірус: що це таке, ознаки, лікування, economics-prorok.com

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"Природним носієм коронавіруса в Ухані можуть бути кажани. Однак між кажанами і людьми може бути невідомий проміжний продукт", - йдеться в заяві вчених, опублікованій у виданні "South China Morning Post".

Новини про суп з кажана з'явилися, так як міністерство закордонних справ Великобританії попередило британців не їздити в Ухань на фоні побоювань глобального спалаху. Вже близько 20 медичних працівників було інфіковано. Фактичні цифри, ймовірно, будуть набагато вище, так як відомі вірусологи припускають, що у небезпеці можуть опинитися мільярди людей.

Нагадаємо, українців після китайського вірусу попередили про "вітчизняну" загрозу.

Як повідомляв Знай.uа смертельний коронавірус: що це таке, які ознаки і лікування.

Знай.uа писав, смертельний коронавірус не зупиняється: у Китаї 11 мільйонів людей опинилися в пастці.