З'явилася інформація, що епіцентр землетрусу магнітудою 6,8 перебував на сході Туреччини, в провінції Елязиг, на глибині 6,7 км Це природне явище призвело до обвалення будівель і змусило місцевих жителів покинути свої будинки.

Землетрус у Туреччині

"Число загиблих в результаті землетрусу в Елязиг зросла до 18, ще 405 осіб отримали поранення в Елязиг і ще 148 осіб в Малатьї. Ми робимо все можливе, щоб врятувати 30 осіб, які опинилися в пастці під зруйнованим будинком", - повідомив міністр внутрішніх справ Сулейман Сойлу.

Потім число жертв зросло до 21, а кількість постраждалих – вже більше тисячі.

Слід зазначити, що землетрус стався приблизно о 20:55 і тривало 15 секунд. Магнітуда повторних поштовхів була від 5,4 до 3,3.

Також, за словами міністра охорони здоров'я Фахреттина Коджа, в провінції Елязиг і Малатья спрямовані 170 додаткових машин швидкої допомоги і медичні вертольоти.

В постраждалі райони направлені сотні вантажівок з гуманітарною допомогою. У нічний час доби температура повітря там опускається нижче 0 градусів. Також туди направляються пошуково-рятувальні загони і лікарі.

Землетрус у Туреччині

Наголошується, що підземні поштовхи відчувалися в Сирії, Лівані та Ірані.

Більш того, землетрусу - не рідкісне явище для Туреччини. У 1999 році приблизно 17 тисяч людей загинули в результаті землетрусу магнітудою 7,6 у місті Ізміт.

Землетрус у Туреччині

Нагадаємо, що у Мексиці сталося виверження вулкана під назвою Попокатепетль, який вважається самим активним у цій країні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на Закарпатті вчені-сейсмологи зафіксували землетрус.

Також "Знай.ua" писав, що в південно-західній частині Тихого океану, поблизу узбережжя островів Фіджі, стався сильний землетрус.