У Канаді зафіксували перший випадок зараження смертельним коронавірусом місцевого мешканця. Відтак, він нещодавно повернувся з центрального китайського міста Ухань, яке є епіцентром спалаху цієї хвороби.

Повідомляє іноземне видання Reuters.

Як відзначається, захворів 50-річний чоловік, який прибув у Торонто 22 січня та був госпіталізований на наступний день після розвитку симптомів респіраторних захворювань. За словами медиків, інфікований перебуває на лікуванні в державній лікарні і знаходиться в стабільному стані.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Окрім цього, наразі лікарі розслідують деталі контакту чоловіка з іншими людьми з моменту прибуття в Торонто. Відзначається, що члени його родини вже були поставлені в самоізоляцію.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто зауважити, що понад 2 тисячі людей у всьому світі вже є заражені цією хворобою. Окрім цього, наголошується, що 56 осіб пішли з життя саме через це вірус.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Нагадаємо, раніше у китайській соціальній мережі Weibo стало вірусним відео з лікарні в Ухані - епіцентрі спалаху коронавірусу, перевантаженої хворими.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 24-річна українка Анастасія Савченко, яка вже три роки проживає у Китаї, розповіла про те, як тамтешні жителі реагують на ситуацію з поширенням вірусу та що робить влада, аби врятувати людей

Також "Знай.ua" писав, що у Франції зареєстрували перші два випадки зараження коронавірусом nCoV.