На днях член парламентського комітету з розвитку іранського меджлісу Фараджулла Раджабов заявив, що "чорні скриньки" зі збитого українського літака МАУ Іран не поверне.

Про це повідомило в неділю іноземне агентство Tasnim.

Зауважимо, що ще вранці 8 січня Україну сколихнула страшна звістка: літак авіакомпанії МАУ впав поблизу Тегерану. В результаті цього загинули 176 людей. Пізніше з'ясувалося, що до цього причетний Іран, який після численних доказів визнав свою провину в збиті українського судна МАУ.

Наразі ж стало відомо, що іранська сторона не поверне "чорні скриньки", адже розшифровуватиме їх на власній території.

Коробка з чорними скриньками

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Бортові самописці українського лайнера, що розбився під Тегераном, залишаться в Ірані і будуть розшифровані на іранській території", - заявив Раджабов.

За його словами, "вивченням інформації, що знаходиться в "чорних скриньках", займеться іранське Міністерство доріг та міського розвитку".

"Наша політика полягає в тому, щоб "чорні скриньки" залишилися тут і тут же були розшифровані", - підсумував він.

Нагадаємо, президент Ірану Хасан Рухані передав лист президенту України Володимиру Зеленському щодо катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" в Тегерані.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Ірані експерти Судово-діагностичного центру встановили особи ще 69 загиблих в катастрофі літака

Також Знай.ua писав, 19 січня, в аеропорту "Бориспіль" пройшла церемонія прощання із загиблими в авіакатастрофі літака МАУ.