Як відомо, хірургічна маска давно стала обов'язковим атрибутом будь-якої вірусної епідемії.

Дефіцит масок в Китаї

Особливо це помітно в Китаї, де на сьогоднішній день лютує новий коронавірус. У деяких китайських містах, у тому числі в Шанхаї, маски стали користуватися дуже великим попитом, в результаті чого їх стало не вистачати. До того ж, жителі Китаю носять маски ще і в якості захисту від забруднення повітря.

Дефіцит масок в Китаї

З-за дефіциту захисних масок натовп китайців зібрався біля воріт фабрики по виробництву хірургічних масок у надії купити їх прямо з фабрики-произвоители. Щось занадто велика паніка для 2,8 тисяч заражених людей (за офіційними даними). У мережі з'явилося відповідне відео, на якому видно, як величезний натовп людей ледь не зносить огорожу простягаючи гроші заради того, щоб просто купити хоча б одну маску.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що центр системних досліджень та інжинірингу створив онлайн-панель моніторингу поширення коронавіруса з Китаю.

Як повідомляв портал "Знай.ua", число загиблих від пневмонії, викликаної новим коронавірусом 2019-nCoV, в Китаї перевищила 80.

Також "Знай.ua" писав, що відразу кілька країн Європи та світу найближчим часом проведуть евакуацію своїх громадян з китайського міста Ухань.