Бельгійський король Альберт II, 85-річний представник бельгійської монархії визнав результати генетичної експертизи, яка встановила, що він є біологічним батьком 51-річної Дельфіни Боель. На такий крок він зважився під тиском штрафу, який становив близько п'яти тисяч євро щодня, з моменту відстрочки ДНК-тесту.

"Йому стали відомі результати ДНК-тесту, і науковий висновок вказує на те, що він є біологічним батьком пані Дельфіни Боель", - йдеться в заяві юристів 85-річного екскороля.

Чутки про те, що у короля є позашлюбна дитина, ходили в Бельгії з 1999 року, після виходу біографії його дружини, королеви Паоли.

Позашлюбні походеньки короля не давали спокою не лише бельгійцям.

У 2005 році в інтерв'ю Дельфіна Боель заявила, що вона і є та сама позашлюбна дитина. Але зробити жодних подальших кроків вона не могла - король мав імунітет від судових процесів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Принцеса Паола і принц Альберт з дітьми - ще до вступу на престол. 1969 рік, фото GETTY IMAGES Image

Боротьба за офіційне визнання батьківства стала можливою лише у 2013 році, коли після 20-річного правління Альберт II відмовився від трону за станом здоров'я і позбавився імунітету.

Мати Дельфіни, представниця багатого аристократичного роду баронеса Сибілла де Селіс Лешан розповіла, що її роман з на той момент ще принцом Альбертом тривав у період між 1966 і 1984 роками.

Він став королем у 1993-му після раптової смерті його старшого брата, короля Бодуена, який помер у віці 62 років.

Дельфіна не здається і вперто прагне визнання з боку батька, хоча їй не потрібно від нього нічого.

У 2018 році суд призначив Альберту термін у три місяці, протягом яких він мав надати зразок для генетичної експертизи. В інакшому випадку, Боель буде визнана його донькою автоматично і, можливо, за нею будуть визнані права на спадок.

Відтепер Дельфіна Боель, яку визнали біологічної донькою бельгійського монарха, претендує на спадщину Альберта II, який вже пообіцяв внести її в свій заповіт. 51-річна художниця може претендувати на восьму частину від стану батька, який оцінюють в 200-300 мільйонів євро. Але адвокати жінки запевняють, що вона відстоювала в суді справедливість, а не матеріальне забезпечення.

Боель, фото ЕРА

"Усе її життя було нічним жахіттям через те, що вона намагалася встановити свою ідентичність. В неї був біологічний батько, який жорстоко відмовлявся від неї, коли історія про батьківство стала публічною", - пояснює адвокат пані Боель.

За його словами, його клієнтка наважилась на судовий процес, щоб позбавити своїх дітей від тієї ж невизначеності, з якою так довго жила вона сама.

Колишній адвокат короля у розмові з журналістами повідомив, що ексмонарх хоче включити Боель до заповіту - на рівних правах з іншими трьома дітьми.

Нагадаємо, 200 мільйонів євро за будинок короля Леопольда II: Ахметов купив один з найдорожчих особняків на планеті.

Як повідомляв портал Знай.uа, герцогиня Сассекская Меган Маркл мало не розплакалася, коли у неї запитали про негатив з боку преси, з якими він безпосередньо стикається останнім часом.

Також портал Знай.uа писав, що принц Гаррі глибоко стурбований здоров'ям Меган Маркл: "Принцеса Діана також..."