З'явилася інформація, що вчені з Австралії стали першими, хто зміг відтворити зразок коронавіруса 2019 nCoV за межами Китайської Народної Республіки і вони назвали це "значним проривом".

Про це стало відомо завдяки повідомленням австралійських ЗМІ.

Так, у спеціалізованій лабораторії в Мельбурні вчені змогли виростити Уханьский коронавірус зі зразка пацієнта. Результати передадуть до міжнародних лабораторій.

Коронавірус з Китаю, фото 24 канал
Коронавірус з Китаю, фото 24 канал

"Це значний прорив, оскільки він дозволить провести точне дослідження і діагностику коронавіруса у всьому світі", - зазначив доктор Джуліан Дрюс, керівник Лабораторії ідентифікації вірусів в Інституті інфекції і імунітету Пітера Доерті.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також відомо, що результати передадуть Всесвітній організації охорони здоров'я в надії, що вона зможе допомогти в діагностиці та лікуванні китайського коронавіруса. Вчені зазначили, що відтворена копія може бути використана в якості "контрольного матеріалу" для тестування і "змінить правила гри в діагностиці". Наприклад, це може допомогти діагностувати коронавірус у заражених людей на ранніх стадіях, ще до появи симптомів.

Нагадаємо, е-лікарняний: що потрібно знати про новий механізм звільнення від роботи за станом здоров'я.

Як повідомляв Знай.uа у Китаї оголосили воєнний стан через коронавірус: 15 млн людей живуть в ізоляції від світу.

Знай.uа писав, смертельний коронавірус: в Україну везуть тест-системи для діагностики, заява МОЗ.