Пасажирський літак авіакомпанії Juneyao Airlines різко змінив маршрут і попрямував до китайського міста Ухань, де було зафіксовано спалах нового типу коронавірусу.

Повідомляється, що повітряне судно вилетіло з аеропорту японської Осаки о 19:55 за місцевим часом і повинно було приземлитися в китайському Шанхаї. Однак на прохання пасажирів, екіпаж лайнера, отримавши дозвіл у влади, спрямував літак в Ухань, щоб доставити деяких туристів додому.

Коронавірус у Китаї, фото: rbc
Коронавірус у Китаї, фото: rbc

Зазначається, що пасажирів, які відмовилися прибувати у заражене місто, пересадили на інші рейси. Після того, як літак повернувся в Шанхай, його продезінфікували, а 11 членів екіпажу добровільно подали заявку на двотижневий карантин.

Станом на 30 січня кількість загиблих від нового типу коронавірусу досягла 170 осіб. За минулу добу в китайській провінції Хубей померло ще 26 людей. Загальна кількість заражених коронавірусом становить 7783 особи, число тих, що одужали - 133. Випадки зараження, крім Китаю, зафіксовані в Японії, Південній Кореї, Таїланді, США, Німеччини, Австралії. Вірус передається від людини до людини. Його симптомами є підвищена температура, швидка стомлюваність і кашель з мокротою.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Поширення коронавірусу, скріншот: gisanddata.maps.arcgis.com
Поширення коронавірусу, скріншот: gisanddata.maps.arcgis.com

Нагадаємо, створено онлайн-карту поширення китайського коронавірусу в реальному часі

Як повідомляв портал "Знай.ua", мутація смертельного коронавірусу з Китаю: у ВООЗ зробили термінову заяву

Також "Знай.ua" писав, що смертельний вірус вже в Європі. У Британії терміново зачиняються поліційні дільниці