У столиці Австралії Канберрі оголосили надзвичайну ситуацію через масштабні лісові пожежі. Очікується, що хвиля спеки обрушиться на Мельбурн і Канберри в п'ятницю, 31 січня.

Надзвичайний стан оголошено в Австралійській столичній території вперше з 2003 року. Через значні пожежі в Австралії тримається висока температура повітря, яка у четвер, 30 січня, в штаті Південна Австралія досягла +40.

Пожежі в Австралії, фото: Martin Von Stoll
Пожежі в Австралії, фото: Martin Von Stoll

Очікується, що хвиля спеки обрушиться на Мельбурн і Канберри 31 січня, а вже у вихідні в деяких частинах Сіднея температура підніметься до +45.

Міністр Австралійської столичної території Ендрю Бар заявив, що ці заходи "ефективні зараз і будуть діяти до тих пір, поки Канберра не буде перебувати в небезпеці". Відзначається, що пожежі можуть торкнутися південного передмістя столиці, де живе близько 400 тисяч людей.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Пожежі в Австралії, фото: cnn.com
Пожежі в Австралії, фото: cnn.com

Повідомляється, що внаслідок масштабних пожеж в Австралії загинуло більше мільярда тварин. Та попри розширення масштабів пожеж, країну накрив сильний дощ, в результаті якого затопило будинки. Потім в Австралію прийшла сильна пилова буря.

Після цієї бурі країну накрив град розміром з м'яч для гольфу, який розбивав скло автомобілів і ламав гілки дерев у штаті Новий Південний Уельс і в Австралійської столичної території.

Пожежі в Австралії, фото: The Guardian
Пожежі в Австралії, фото: The Guardian

Нагадаємо, раніше пожежі в Австралії вплинули на Versace: модний дім прийняв важливе рішення

Як повідомляв портал "Знай.ua", Австралія поступово оживає після пожеж, фотограф спіймав дивовижне явище

Також "Знай.ua" писав, що доживуть хіба що онуки: скільки часу знадобиться на відновлення Австралії після пожежі