У Великій Британії стався надзвичайний порятунок нічної "королеви". Відтак, медики посадили на дієту сову, яка розтовстіла настільки, що не могла літати.

Про це повідомляє видання BBC.

Як відзначається, врятував з канави маленьку сову землевласник, який спочатку подумав, що птах поранений та потребує допомоги, однак мав рацію тільки частково. Адже, коли фахівці оглянули сову, то були шоковані, бо виявив, що вона "просто надзвичайно ожиріла" і "не може ефективно літати". Її вага була приблизно на третину важчою, ніж характерно для дорослої здорової самки маленької сови.

Сова, яка набрала зайву вагу

Головний доглядач птахів Руфус Самкін пояснив, що там, де її знайшли, дуже врожайна земля – багато полівок та мишей, якій й дозволили їй "жирувати" у полі.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Наразі ж після "суворої дієти" фахівці випустили пташку назад у дику природу та надіються, що вона знов не набере зайву вагу, адже може сама стати поживою для тварин:

"Маємо надію, вона навчилася тримати свою вагу в нормі, щоб рятуватися від хижаків або охочих її зловити".

Нагадаємо, що в Україні почала діяти заборона на виступи тварин у державних цирках.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні тварини з державних цирків зможуть жити в еко-притулках та еко-парках.

Також портал Знай.uа писав, як будуть карати шкуродерів за знущання над тваринами.