Стало відомо, що Великобритания офіційно вийшла зі складу Євросоюзу. Brexit настав в 23:00 за лондонським часом у п'ятницю, 31 січня, (01:00 за Київським в суботу, 1 лютого). Про це повідомляє ВВС.

Британія вийшла зі складу ЄС

За годину до офіційного виходу Британії з ЄС до народу звернувся прем'єр-міністр Борис Джонсон.

"Якщо ми зможемо зробити все правильно, я вважаю, що з кожним місяцем у нас буде рости впевненість не тільки всередині країни, але і за її межами", - заявив він.

Цей історичний момент був відзначений святкуванням і протестами. Прихильники Brexit зібралися на площі перед будівлею парламенту.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Наголошується, що на великому екрані людям показали відео про шляхи Великобританії до цього моменту, а потім годинники пробили зворотний відлік. Одним з головних спікерів на площі був екс-голова партії незалежності Сполученого королівства Найджел Фарадж.

В цей же час прем'єр-міністр Борис Джонсон разом з іншими міністрами і топ-чиновниками збиралися на вечірку в будинку уряду.

Противники виходу країни з ЄС за кілька годин до цього пройшлися маршем по урядовому кварталі. Протести пройшли ще й в Шотландії. О 23:00 перший міністр Шотландії Нікола Стерджен написала на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter про те, що "Шотландія повернеться в серці Європи як незалежна країна".

Британія вийшла зі складу ЄС

Слід нагадати, що Великобританія приєдналася до європейських спільнот, які стали основою для майбутнього Євросоюзу, в 1973 році і підтвердила членство за підсумками референдуму 1975 року.

Нагадаємо, що у Британії знайшли заміну Біг-Бену.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Великобританія "прорубала" Україні вікно в Європу і натякнула на безвіз.

Також "Знай.ua" писав, що королева Великобританії Єлизавета II прийняла важливе рішення щодо свого онука принца Гаррі та його дружини Меган Маркл.