Цими днями Патріарх Московський і всієї Русі Кирило зробив вкрай неочікувану заяву. Відтак, він заявив, що потрібно вписати віру в Бога в Конституцію Росії, адже це важливо для збереження країни.

Про таке він розповів з нагоди одинадцятої річниці інтронізації, пишуть іноземні ЗМІ.

"Давайте молитися, трудитися, щоб і в нашому Основному Законі згадувався Бог. Тому що більшість російських громадян в Бога вірять. Я не кажу тільки про православних - я говорю також про мусульман і про багатьох, про багатьох інших. Якщо в гімні може бути "Богом збережена рідна країна", чому про це не може бути сказано в нашій Конституції?", - сказав він.

патріарх Кирило
патріарх Кирило

Відтак, за його словами, наразі він максимально буде сприяти тому, аби все ж виписати "Бога в Конституцію".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Поки що цього немає, але я думаю, що спільними зусиллями і молитвами ми сприятимемо тому, щоб така піднесена ідея, якою є віра в Бога, яка формує моральність і особисту, і громадську, і політичну, щоб вона була присутня в тому числі і в нашій Конституції. Вважаю, що сьогодні можна було б почати дискусію про це", - підсумував патріарх.

Нагадаємо, "Моя церква" в смартфоні: ПЦУ запустить мобільний додаток.

Як повідомляв Знай.uа глава РПЦ Кирило закликав віруючих до скромності, забувши про свою резиденцію, яхту та елітних годинниках.

Знай.uа писав, що московський священик образив донька воїна ЗСУ: "Слуга диявола...", жорстке відео.