В мережі Інтернет з’явився аудіозапис розмови пілота іранської авіакомпанії "Асеман Ейрлайнз" з диспетчером аеропорту в Тегерані. В оприлюдненому аудіофрагменті чітко чутно, що чоловік став свідком як запуску ракети в бік Boeing 737 авіакомпанії “МАУ”, так і самого вибуху літака.

Рейс Шираз-Тегеран, номер 3768 як раз наближався до аеропорту столиці Ірану, коли сталася трагедія з українським літаком. Побачивши пуск ракети, командир повітряного повідомив диспетчера і розказав про об’єкт, який був ідентифікований як ракета.

Фрагмент збитого літака МАУ, Wikipedia

Початково пілоту не вдалося розпізнати напрям атаки, але невдовзі траєкторія польоту стала зрозумілою: ракета летіла не в сторону міста. Невдовзі чоловік побачив спалах вибуху у небі, про що також сказав диспетчеру.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Приведений аудіозапис показує, що іранська сторона вже початково мала достатньо свідчень про причини катастрофи з українським Boeing 737.

Boeing 737, що належав компанії "МАУ", був збитий 8 січня 2020 року ракетами, випущеними іранськими військовими. В катастрофі загинули всі 176 людини, що перебували на борту.

Нагадаємо, раніше в МАУ зупинили польоти в Тегеран після аварії з Боїнгом 737: деталі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", пілоти українського Boeing 737 відвели літак від житлових будинків Тегерану.

Також "Знай.ua" писав, що в мережі з'явилося відео, де Іран запустив дві ракети в український Boeing 737.