На днях від смертельного коронавірусу помер китайський медик, який одним з перших попереджав своїх колег про спалах нової інфекції.

Про це повідомляє китайське видання Global Times.

Варто відзначити, що вже тривалий час у Китаї все більш масштабних обертів набирає небезпечний коронавірус, який спричиняє пневмонію та респіраторні захворювання. Наразі ж відомо, що вже понад 20 тисяч людей у всьому світі були заражені цією хворобою, а також чимало людей померли.

Коронавірус, фото: Reuters
Коронавірус, фото: Reuters

Відтак, зазначається, що через смертельну інфекцію пішов з життя і китайський медик Лі Веньлянь, який до останнього лікував пацієнтів. Слід сказати, що ще у грудні лікар писав своїм колишнім одногрупникам із медичної школи про те, що до його лікарні доставили 7 пацієнтів, які відвідували місцевий рибний ринок. На його думку, вірус був схожий на ТГРС, що призвів до епідемії у 2002-2003 роках.

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Коронавірус в Китаї, фото з вільних джерел
Коронавірус в Китаї, фото з вільних джерел

Однак, його слова не сприйняли серйозно, а пізніше і взагалі до Веньяна прийшла поліція та звинуватила його в поширенні чуток та порушенні правопорядку. Відтак, медик визнав, що нібито порушив закон та повернувся до роботи.

Нагадаємо, що українські "винахідники" вже продають "вакцину" від коронавіруса з Китаю: подробиці.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у мережі з'явилися моторошні кадри того, що зараз відбувається в лікарнях ізольованого китайського міста Ухань.

Також "Знай.uа" писав, що у Франції зареєстрували перші два випадки зараження коронавірусом nCoV.