Найбільший в світі айсберг A68, що раніше відколовся від Антарктиди, прямує до океану і готовий пуститися у вільне плавання.

Про це повідомляє BBC.

Площа A68 становить 6 тисяч квадратних кілометрів, а його маса - майже трильйон тон.

Вчені здивовані, що об'єкту все ще вдається уникнути руйнівного впливу океану. Зараз айсберг вже досяг 63-го градусу південної широти.

Тим не менш, за оцінками дослідників, A68 навряд чи протримається ще довго. Океанічні хвилі з легкістю рознесуть його на друзки, заявляють науковці.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Айсберг А68

Танення льодовиків є одним з найбільш катастрофічних наслідків глобального потепління, оскільки зростання рівня океану загрожує затопленням ряду регіонів світу. Вчені впевнено пов'язують рух таких величезних айсбергів з антропогенним впливом на довкілля.

Нагадаємо, раніше на Антарктиді стався гігантський "розлом", мільйони тон льоду пішли у вільне плавання: що загрожує людству.

Як повідомляв портал "Знай.ua", живу пасажирку затонулого "Титаніка" знайшли на айсбергу через 79 років: історія перевернула все з ніг на голову.

Також "Знай.ua" писав: так загинув Бодров: гігантський крижаний монстр погрожує мільйонам людей, вчені б'ють на сполох.