В Антарктиді стрімко теплішає. 6 лютого аргентинська база "Есперанса" зафіксувала найвищу температуру повітря в історії спостережень - з 1961 року.

Про це повідомляє база "Есперанса" у Twitter. Зазначається, що температура сягнула 18,3°C, що більше за попередній рекорд 2015 року на 0,8°C.

У березні 2015 року зафіксували температуру 17,5°C.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Аргентинська дослідницька база "Есперанса" розташована на північній частині Антарктичного півострова. Саме там було встановлено новий локальний температурний рекорд. 18,3C - це не зовсім та цифра, яку ми пов'язуємо з Антарктидою, навіть влітку.

Саме ця частина антарктичного півострова нагрівається дуже швидко. За останні 50 років середня температура піднялася тут на 3C.

Антарктида займає 14 млн кв км і повністю покрита снігрм і кригою, товщина якої місцямси наближається до 5 км. За даними ООН, від 1979 року до 2017-го швидкість танення криги на південь від 60-ї параленлі зросла щонайменше у 6 разів.

Нагадаємо, в результаті танення льодовиків у Антарктиді перед очима дослідників постало загадкове творіння — крижані стовпи