На днях стало відомо, що канадські адвокати жертв катастрофи українського літака під Тегераном готують груповий позов до Ірану, який передбачає компенсацію у розмірі мінімум 1,1 млрд доларів.

Про це повідомляє іноземне видання Reuters.

Зауважимо, що ще вранці 8 січня Україну сколихнула страшна звістка: літак української авіакомпанії МАУ впав поблизу Тегерану. В результаті цього загинули 176 людей. Пізніше з'ясувалося, що до цього причетний Іран, який після численних доказів визнав свою провину в збиті українського судна МАУ.

Аварія літака МАУ
Аварія літака МАУ

Наразі ж з'ясувалося, що у Канаді готують десятки позовів проти верховного лідера країни Алі Хаменеї, командира Корпусу вартових ісламської революції та Амірана Гаджизаде – глави підрозділу, відповідального за обстріл літака.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Відтак, захисники загиблих стверджують, що падіння лайнера було "навмисним терористичним актом", та вимагають компенсацію у розмірі мінімум 1,1 млрд доларів. Варто зауважити, що серед пасажирів літака МАУ, збитого Іраном, були 57 канадців.

Аварія літака МАУ в Ірані, фото: 24tv.ua
Аварія літака МАУ в Ірані, фото: 24tv.ua

Нагадуємо, що іранський генерал Алі Амір Хаджізаде пояснив, що удар по пасажирському борту МАУ стався через технічний збій, а не через помилку особового складу .

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, усі версії трагедії.

Також "Знай.ua" писав, про аварію українського літака в Ірані: повна хроніка, і що відомо