Китайський коронавірус 2019-nCoV забрав життя понад 600 людей, а кількість інфікованих перевищила 31 тисячу. При цьому близько 1100 людей змогли одужати.

На сьогодні в Україні не зафіксовано жодного випадку зараження коронавірусом, але він продовжує поширюватися по Європейських країнах.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Днями стало відомо, що у Великобританії та Іспанії зафіксовані нові випадки інфікування коронавірусом. Встановлено, що люди заразилися у Франції.

Для Великобританії це вже четвертий випадок, про нього стало відомо у неділю, 9 лютого. Про це йдеться у заяві голови медичного відомства країни Кріса Вітті.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Пацієнта було доправлено до спеціального центру Національної служби охорони здоров'я Великобританії у Вільному королівському госпіталі, і тепер ми вживаємо суворих заходів інфекційного контролю, аби упередити подальше поширення вірусу - заявив Вітті

Другий випадок в Іспанії підтверджено у громадянина Великобританії. Він разом з родиною перебував на Майорці, однак тести не показали зараження вірусом ні у дружини, ні у двох дочок пацієнта, йдеться у заяві іспанського Національного центру мікробіології 9 лютого.

Згідно з повідомленням речника центру, яке цитує Reuters, чоловік заразився внаслідок спілкування з "особою у Франції", в якої пізніше також був виявлений коронавірус.

Тож статистика захворювань серед різних країн має наступний вигляд:

  • Німеччина - 14 хворих,
  • Франція - 11 заражених,
  • Японія - 96 осіб,
  • Сінгапур - 40 людей з підтвердженими випадками,
  • Китай (станом на 9 лютого) - 37198 випадків інфікування коронавірусом та 811 загиблих.

А це означає, що епідемія коронавірусу 2019-nCoV вже перевершила шкоду, яку завдав спалах синдрому SARS - у 2002-2003 роках.

Нагадаємо, нова епідемія коронавірусу, який і досі бушує в Китаї, наздоганяє смертельну інфекцію SARS


Як повідомляв портал "Знай.ua", в мережі показали емоційне відео з татусем, який не може обійняти дитину, бо вона інфікована.


Також "Знай.ua" писав, що на сьогоднішній день в Україні не зафіксовано жодного випадку зараження коронавірусом, але смертельний вірус діагностували на пасажирському лайнері Diamond Princess.