З'явилася інформація, що в Бразилії в одній зі штучних водойм вчені виявили новий вірус, який приховує в собі велику кількість наукових загадок. Відомо, що близько 90% генів цього вірусу просто невідомі науці.

Про це стало відомо завдяки повідомленням видання Science Alert.

Знахідка отримала назву яравірус – на честь покровительки води Яри з бразильської міфології. За словами вчених, вірус швидше за все - "новий вид амебних вірусів з незрозумілих поки філогенезом".

Тест ДНК, фото: МТРК "Мир"
Тест ДНК, фото: МТРК "Мир"

За інформацією вчених, більшість з відомих вірусів амеб мають загальні риси, що дозволило класифікувати їх в єдину еволюційну групу. Яравірус же, хоч і не має складний геном, містить значну кількість невідомих науці генів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вчені, Lenta
Вчені, Lenta

Дослідники з'ясували, що понад 90% генів яравірусу раніше не описувалися – це так звані гени-сироти. У той же час лише у шести генів виявили віддалену схожість з вже відомими. Пошуки по метагеномами не дали підказок зв'язків вірусу.

Поки вчені лише будують припущення, чим насправді є яравірус. Передбачається, що це може бути перший одиничний зразок невідомої групи амебних вірусів, також, можливо, це – варіація гігантського вірусу, який якимось чином еволюціонував у зменшену форму.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, заліковки з коронавірусом? У Харкові студентам з Китаю заборонили ходити на пари.

Як повідомляв Знай.uа коронавірус? З супермаркетів Харкова негайно вилучають заражений морський делікатес.

Знай.uа писав, ані води попити, ані в туалет сходити - китайська медсестра розповіла про роботу у "коронавирусной" лікарні.