Японські пенсіонери все частіше розглядають поїздки на круїзних лайнерах як альтернативу утриманню в будинках для престарілих. Про це повідомляють світові ЗМІ.

За багатьма параметрами, перебування на океанічному лайнері може бути дуже схожим на утримання в пансіонаті чи навіть медичному закладі: так, клієнт може цілодобово звертатися за медичною допомогою, може займатися фізичною активністю під наглядом спеціалістів, і все це не витрачаючи часу на приготування їжі чи прибирання.

До того ж саме на пенсійний вік багато хто з японців й покладає свої амбіції мандрівника. Шалений ритм життя в діловій сфері змушує громадян відкладати відпустку на роки. Тому морські круїзи стають вибором тих японців, які можуть собі це дозволити.

Лайнер Diamond Princess, фото: EPA / ТАСС
Лайнер Diamond Princess, фото: EPA / ТАСС

На жаль, багато хто зазначає, що навіть японські пенсіонери навряд зможуть розраховувати на можливість підтримки такого способу життя в найближчому майбутньому.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше тисячі людей виявилися замкненими на кораблі через коронавірус.

Як повідомляв портал "Знай.ua", український лайнер замість Одеси поплив додому до Януковича.

Також "Знай.ua" писав, що пасажирку круїзного лайнера внесли в чорний список: фото на межі життя і смерті.