Народний банк Китаю в Гуанчжоу починає знищення потенційно інфікованих коронавірусом 2019-nCoV грошей.

Про це пише видання Business Insider.

Знищенню підлягають купюри, які були зібрані у публічних місцях в охоплених спалахом інфекції районах. Зокрема готівку вилучили у лікарнях, на ринках і в громадському транспорті.

Коронавірус у Китаї, фото: REUTERS
Коронавірус у Китаї, фото: REUTERS

Також щодо банкнот, які не підлягають знищенню, заплановані заходи з дезінфекції. Для цього купюри оброблять ультрафіолетовим світлом та нагрівають до високих температур. Після цього готівка розміщується на двотижневий карантин, і лише тоді знову повертається в обіг.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Знищення готівки на державному рівні - звичайна світова практика. Національні банки регулярно вилучають зношені гроші з обігу і заміняють їх на нові банкноти. Однак варто зазначити, що Китай буде змушений проводити цю діяльність в надзвичайних умовах і з зовсім інших причин.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Укрпошта вирішила долю посилок із зараженого коронавірусом Китаю.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Джекі Чан пообіцяв заплатити 1 млн за вакцину від коронавірусу.

Також "Знай.ua" писав, що смартфони зможуть за хвилину визначити коронавірус або ВІЛ.