За оцінками Deutsche Bank, на фоні поширення смертельного коронавірусу зростання ВВП Китаю в першому кварталі 2020 знизиться на півтора відсотка. Такий показник є великим, оскільки економіка окремих країн зростає приблизно таким же темпом.

Згідно зі статистичними даними Японія та Азія в цілому також втратять по 0.4%, Єврозона та США практично нічого не відчують: -0.1% і там, і там.

Скріншот: Statista
Скріншот: Statista

За недавнім опитуванням Pew Research Center, все більше і більше людей головною економічною силою у світі вважають Китай. Особливо це помітно серед західних країн: більш ніж половина населення Німеччини ставить Китай над США, такої ж думки майже половина населення Франції, Китаю. У Великобританії приблизно паритет.

Зазначається, що США над Китаєм найчастіше ставлять сусіди Китаю — в Японії тільки 25% населення говорять про домінування Китаю, а в Південній Кореї й зовсім 12%.

Скріншот: Statista
Скріншот: Statista

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, створено онлайн-карту поширення китайського коронавірусу в реальному часі

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Китаї знайшли збудник коронавірусу, небезпека була зовсім поруч

Також "Знай.ua" писав, як відрізнити грип від коронавірусу, перші прояви смертельної інфекції