NASA представило фотографії, що показують швидке танення крижаної шапки на острові Eagle Island в Антарктиді. Агентство також зафіксувало тут температуру повітря в +20 градусів .

Про це повідомляється на сайті агентства.

6 лютого 2020 року метеорологічні станції зафіксували найвищу температуру за всю історію Антарктиди - йдеться в повідомленні

Термометри на базі Есперанса на північній частині Антарктичного півострова показали 18,3 ° C. Така температура викликала танення на прилеглих льодовиках.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Так абсолютно очевидно, що при теперішньому темпі вже через 20 років літній сезон у Арктиці не матиме льодовиків. Процес зменшення льодовиків та повного розчинення деяких із них уже можна помітити в районі Шпіцбергена. Базуючись на фактах, науковці Норвегії говорять про те, що Баренцове море зазнає незворотних змін. Після зникнення льодів у літньому періоді знизиться і кількість фітопланктона, що у свою чергу поставить під загрозу існування зоопланктона. Останній є базовим елементом харчування для великої кількості риб та інших жителів моря.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Антарктиду настиг страшний катаклізм