Влада штату Гаваї, США планує заборонити сонцезахисні засоби, які містять руйнівні для коралів хімічні речовини.

Про це повідомляє видання Star Advertiser.

Сонцезахисні засоби, що активно використовуються туристами, які відвідують архіпелаг, зазвичай містять у своєму складі оксибензон і октиноксат. За оцінками дослідників, ці хімічні сполуки використовуються більш ніж у 3500 таких продуктів.

Оксибензон і октиноксат призводять до серйозних порушень в ендокринній системі коралів і навіть пошкоджують ДНК. Океанічні тварини під впливом цих речовин уповільнюють свій ріст або навіть повністю гинуть, що виливається у формування підводних мертвих зон.

Також законодавці розглядають необхідність заборонити ще 14 хімічних сполук, які входять до сонцезахисних засобів.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Сонцезахисні засоби, фото: CNN
Сонцезахисні засоби, фото: CNN

Вчені стверджують, що щорічно більше 14 тисяч тонн небезпечних сполук осідають на коралах. При цьому навіть незначна кількість активних інгредієнтів здатна справити шкідливий вплив.

Влада Гаваїв пишається, що першою у світі запроваджує таку заборону на законодавчому рівні. Такий захід сприймається як рішучі дії за захист океанічних екосистем.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше вчені виявили унікальний дар природи: таке буває лише раз на тисячоліття.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у світі масово забороняють сонцезахисні креми: як звичний засіб став смертельно небезпечним.

Також "Знай.ua" писав, що сонцезахисним кремам знайшли ще одне корисне застосування.