Тихоокеанська країна Палау перша заборонила сонцезахисні креми, які опинилися шкідливими для коралів і морського життя. Так, тепер туди заборонено перевозити і продавати продукцію, у складі якої є оксибензон. Про це пише ВВС.

"Ми повинні жити і поважати навколишнє середовище, оскільки навколишнє середовище – це гніздо життя", - заявив президент Палау Томас Ременгесау.

Відомо, що заборону анонсували ще в 2018 році. Тепер у Палау не можна використовувати сонячний крем, який містить будь-який з 10 хімічних інгредієнтів: у перелік входять оксибензон і октиноксат.

Республіка Палау

Міжнародний фонд "Кораловий риф" заявив, що заборонені хімічні речовини є "відомими забруднювачами навколишнього середовища – більшість з них неймовірно токсичні для молодих особин багатьох видів дикої природи".

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Крім того, токсини з сонцезахисних кремів було знайдено в найважливіших природних зонах Палау та в організмах морських тварин.

дайвери на дні океану

Уточнимо, що з березня заборона на токсичні для навколишнього середовища засоби також буде діяти на Віргінських островах США і на голландському острові Бонейр у Карибському морі.

Нагадаємо, що українські екологи заявили про можливе зникнення унікального озера Світязь, в якому з кожним днем стає все менше води.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Японії створили незвичайний бар зі сміття.

Також портал Знай.uа писав, що в Криму російські військові вилили нафту в Чорне море, що може призвести до екологічної катастрофи.