У Ємені одруження завершилось жахливою трагедією. 8-річна дівчинка померла на наступний день після заміжжя після отриманих внутрішніх травм після статевого акту. Організації з прав людини закликають заарештувати її чоловіка, який старший за неї в 5 разів.

Дівчата в хиджабі, фото Медіазона

Ліванська газета написала, що це сталося в провінції Хард у північно-західній частині Ємену, яка межує з Саудівською Аравією. Це знову привертає увагу світової громадськості до питання про примусові шлюби в Близькосхідному регіоні.

За даними Фонду ООН в області народонаселення у проміжок між 2011 і 2020 понад 140 мільйонів дівчаток стануть дружинами в дитячому віці. Більш того, з цих 140 мільйонів, 50 мільйонам дівчаток не буде і 15 років.

Весілля, фото mywed.by
Весілля, фото mywed.by

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Більше 25% дівчаток в Ємені виходять заміж до досягнення 15-річного віку. Вони позбавлені доступу до нормального медичного обслуговування, освіти, більше того, діти, які перебувають у шлюбі, піддаються фізичному та емоційному насильству.Одна з головних проблем – немає загального визначення слова «дитина», з яким був би згоден весь світ. Існує безліч розбіжностей всередині країн і дуже мало структур щодо захисту прав дітей.

Встановлення вікового ліміту – одна з пріоритетних завдань для таких груп і організацій, як РПЛ, який опублікував звіт з 54 сторінок, який називається «Як можна дозволяти маленьким дівчатам виходити заміж?» Там розповідається історія однієї дівчинки, яка вийшла заміж у ранньому віці. Багато організації згодні з встановленням 18-річного мінімуму для вступу в шлюб. У лютому 2009 року в Ємені розроблявся закон, за яким мінімальним віком для вступу в шлюб було 17 років. Але, на жаль, після закон не був прийнятий, його відкинули консерватори, назвавши антиісламським.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, топ крутих лайфхаків, які допоможуть зірвати брехливі маски з невірних і "слуг народу".

Знай.uа писав, мстивий Скорпіон, черствий Водолій, агресивний Овен - руйнуємо стереотипи про знаки Зодіаку.