Українка Katerina Zvezda, що проживає в Італії, розповіла про те, як у країні боряться з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2.

Відповідний допис жінка розмістила на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Живу я в Ломбардії, в тридцяти кілометрах від Мілану і того самого «епіцентру». Спалах коронавірусу сталася в районі села провінції Лоді, де дуже товариський чоловік після контакту зі своїм другом, який повернувся з Китаю, провів пару тижнів активного соціального життя. Пограв у футбол, пробіг марафон, сходив на три вечері, полюбився з коханою дружиною на 8-му місяці вагітності. Кашляв, хворів, але продовжував бути в строю. Результат: 11 сіл і близько сорока тисяч осіб на карантині. Дурень звичайно. Але! Жити, кажуть, будемо" - розповідає українка, як почалася епідемія коронавірусу в Італії.

"Кордону тут не перекривали, авіасполучення працює, сірники і сіль в наявності. Волонтери працюють чітко, медики і поліція мобілізовані, кожна дитина знає що робити, якщо виявив симптоматику. Ні, не їхати в лікарню, а дзвонити 112, а далі або до тебе виїжджає спеціальна бригада з тампонами для перевірки, або йдеш пити ромашку і лікувати соплі", - коментує протиепідемічні заходи свідок подій.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

За словами Катерини Звезди, паніки в Італії не спостерігається. "Все, що роздувають там про нас ваші ЗМІ - це ніякий не останній день Помпеї, а превентивні заходи, щоб блокувати розвиток зарази. Саме тому школи, карнавал, футбол і показ моди зупинили. Обіцяють до 1 березня повністю взяти ситуацію під контроль. Всі страшилки про два північних регіони – Ломбардію та Венето. У всіх інших, особливо південних, нічого не змінилося. Італійські новини про Італію набагато спокійніші українських новин про Італію. Сьогодні прийшли звукові повідомлення від головного лікаря та педіатра: не панікувати", - розповідає про настрої в Італії емігрантка.

"Мити руки, тимчасово не блукати в громадських місцях, ніколи не готувати соус болоньєзе зі спагеті [для італійців традиційною пастою для "рагу болон'єзе" є тальятеллі - "Знай.ua"]", - завершує звичайними порадами свій пост українка.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Романенко розповів, як влада обманюватиме українців - не коронавірус, а просто ГРВІ.

Як повідомляв портал "Знай.ua", врахувавши італійський досвід, Пальчевский дав поради українцям в розпал коронавірусу - закриті школи, скасовані матчі та обмеження транспорту.

Також "Знай.ua" писав, що коронавірус спричинив масову істерію, натовп довелося втихомирювати.