Парламент Шотландії ухвалив рішення, відповідно до якого всі жінки будуть безкоштовно забезпечуватися засобами інтимної гігієни. Шотландія стала першою країною, яка вдалася до такого кроку.

Відповідний законопроєкт шотландські парламентарі ухвалили у вівторок, 25 лютого, повідомляє Reuters. За рішення проголосували 112 депутатів, один утримався, проти не було жодного голосу.

Законопроєкт про безкоштовне надання засобів жіночої гігієни передбачає, що тампони й прокладки мають бути доступними безкоштовно в певних визначених місцях, як-от молодіжні клуби чи аптеки.

засоби інтимної гігієни, ілюстративне фото Getty Images
засоби інтимної гігієни, ілюстративне фото Getty Images

За оцінками, влада Шотландії щороку витрачатиме на виконання рішення понад 31 мільйон доларів (24,1 мільйон фунтів стерлінгів, 765 мільйонів гривень).

У 2018 році Шотландія стала першою країною у світі, яка прийняла рішення безкоштовно надавати засоби жіночої інтимної гігієни в школах та закладах вищої освіти.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Шотландія є частиною Сполученого Королівства, але має свій окремий бюджет і певну автономію різних гілок влади. У Великій Британії загалом податок на засоби жіночої інтимної гігієни нині складає 5%.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше