Як відомо, чимало українці полюбляють їздити на відпочинок до Туреччини та отримувати задоволення не тільки від тамтешніх краєвидів, а й шведського столу, який так і манить туристів. Одна, не усі знають, які небезпеки приховують гори смачної та водночас "свіжої" їжі.

Відтак, іноземні експерти розповіли про ряд "секретів" про шведський стіл, яких не видно на перший погляд, але які можу запросто будь-якого туриста відправити на лікарняне ліжко.

Безвідходне виробництво - саме так фахівці називають систему турецького харчування, яке їм відомо зсередини. За нею, все те, що не з'їдається на сніданок, плавно перетікає на обід, а потім за допомогою кулінарних прийомів перетворюються в вечерю і так відбувається до того моменту, поки їжа остаточно не протухне. Тому експерти радять якомога менше їсти у Туреччині:

Чоловік їсть, фото: Getty Images
Чоловік їсть, фото: Getty Images

Салати - це смачно і іноді навіть корисно. Це правило стосується виключно свіжоприготовлених страв. Однак, якщо і їсти салати в Туреччині, то строго без місцевих соусів і майонезів. Безпечніше буде вибрати варіант з соняшниковою або оливковою олією.

Популярні новини зараз
Як захистити вікна від вибухової хвилі: бюджетний лайфгак від українки ТЦК змінює тактику: кого мобілізують прямо з вулиці ПФУ завітає в гості до кожного: нові правила призначення соціальної допомоги Нові правила зняття готівки: ПриватБанк повідомив про обмеження
Показати ще

М'ясо - турки настільки звикли перетворювати одне блюдо в інше, що тут і не помітиш підступу. Вони використовують величезну кількість різних спецій, які приховують всі неприємні запахи. Тому, фахівці радять брати зі шведського столу той м'ясо, де спостерігається найменше спецій.

Фрукти - тут все простіше простого: не варто їсти недозрілі і перестиглі плоди. І не варто лінуватися мити фрукти додатково. Це точно не зашкодить.