Індонезійський острів Ява є місцем надзвичайно цікавого природного явища. Тут розташований вулкан, який вивергається блакитною лавою. Величезний вулканічний комплекс має активний кратер, глибиною 200 метрів. А незвичайний синій колір лави обумовлений великою кількістю сірки, що робить всю територію досить токсичною.

Таке явище є можливим завдяки тому, що гарячі гази сірки випаровуються і вступають в контакт з температурою повітря. При впливі місць, насичених киснем і з лавою, сірка починає горіти. І результатам є блакитне полум'я, яке вивергається з вулкану. Фактично, це колір полум'я, а не самої лави.

Вулкан на острові Ява, скріншот: YouTube
Вулкан на острові Ява, скріншот: YouTube

Вулкан на острові Ява, скріншот: YouTube
Вулкан на острові Ява, скріншот: YouTube

Зазначається, в регіоні також ведуться надзвичайно небезпечні операції з видобутку сірки. Багато шахтарів прямують до околиць Кава Іджен, щоб добути багаті сіркою камені. Вони утворюються після зникнення блакитного полум'я вулкана. Тоді люди несуть їх на продаж.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Варто зауважити, такі дії не регулюються законом, і часто маленькі діти допомагають своїм сім'ям заробити додаткові гроші. Сама ж діяльність небезпечна для всіх, оскільки вимагає не тільки сил, але й обладнання для захисту від шкідливих газів. В іншому випадку існує високий ризик погіршення стану здоров'я тих, хто знаходиться там постійно.

Вулкан на острові Ява, скріншот: YouTube
Вулкан на острові Ява, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Індонезії сталося потужне виверження найактивнішого вулкану, відео

Як повідомляв портал "Знай.ua", роздягайтесь, буде гаряче: глобальне потепління у найближчі 5 років покаже людству справжні аномалії

Також "Знай.ua" писав, кліматологи стривожили прогнозом на 5 років - чекаємо на шторми, цунамі та лісові пожежі