В Індонезії почалося виверження найактивнішого вулкану. Трикілометровий велетень випустив стовп диму і попелу з кратера на висоту 2 тисячі метрів. Виверження вулкана Мерапі зафіксовано на острові Ява в центральній частині Індонезії.

Про це повідомила місцева преса і навіть опублікувала відео моменту виверження. Гора Мерапі розташована приблизно у 28 кілометрах на північ від провінції Індонезія Джокьякарта, де проживає 2,4 мільйона населення, а тисячі людей проживають у підніжжі вулкана.

Вулкан Мерапі в Індонезії, фото: twitter.com/zeedaine
Вулкан Мерапі в Індонезії, фото: twitter.com/zeedaine

Повідомляється, що трикілометровий вулкан випустив стовп диму і попелу з кратера на висоту 2 тисячі метрів. В результаті громадянам заборонили наближатися до його кратера ближче, ніж на 3 кілометри. Зазначається, що місцеві служби порятунку приведені в стан підвищеної готовності.

Вулканологи попередили, що подальші вибухи потенційно можуть спричинити обвал купола лави, спричинивши зсуви пірокластики та інших вулканічних матеріалів. Крім того, лава може вразити райони, розташовані на схилі вулкана під час сильних злив у районах навколо кратера вулкана.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вулкан Мерапі в Індонезії, скріншот
Вулкан Мерапі в Індонезії, скріншот

Гора Мерапі, яка розташована на кордоні, що розділяє провінцію Центральна Ява та провінцію Джокьякарта, регулярно вибухає з 1548 року. Під час виверження вулкана з жовтня по листопад 2010 року загинуло 353 людини, ще близько 350 000 інших були змушені евакуюватися. Гора Мерапі є одним зі 129 діючих вулканів у величезній архіпелагічній групі.

Вулкан Мерапі в Індонезії, скріншот
Вулкан Мерапі в Індонезії, скріншот

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на планету чекають спекотні 5 років, аномальні коливання температури спантеличили метеорологів

Як повідомляв портал "Знай.ua", роздягайтесь, буде гаряче: глобальне потепління у найближчі 5 років покаже людству справжні аномалії

Також "Знай.ua" писав, кліматологи стривожили прогнозом на 5 років - чекаємо на шторми, цунамі та лісові пожежі