Новий для Білорусі вид птахів було помічено в Берестовецькому районі республіки. Мова йде про нільського гусака. Таку інформацію оприлюднила організація "Ахова птушак Бацькаўшчыны".

Пару нільських гусей зумів зняти на камеру мобільного телефону механізатор СВК "Макарівці", який займався оранкою поля і зацікавився незвичними птахами.

Нільські гуси, скріншот
Нільські гуси, скріншот

Зазначається, що даний вид буде зареєстрований в Білорусі після відповідного рішення Білоруської орніто-фауністичної комісії. Таким чином вони стануть другим для республіки інтродуцентом, тобто видом, що проживають за межею природного ареалу.

Природний ареал нільських гусей знаходиться в Африці, а саме на південь від пустелі Сахари, невелика природна популяція також є у долині Нілу в Єгипті. Нільські гуси входять в список найнебезпечніших інвазійних видів у Європі і заборонені для ввезення і розведення в ЄС. Варто зауважити, що поширення інвазійних видів загрожує біологічному різноманіттю.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Нільські гуси, скріншот
Нільські гуси, скріншот

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, людям заборонили тримати вдома носорогів, причина просто неймовірна

Як повідомляв портал "Знай.ua", цю тварину вже ніколи не побачити - австралійські пожежі стерли з лиця землі рідкісний вид ссавців

Також "Знай.ua" писав, кліматологи стривожили прогнозом на 5 років - чекаємо на шторми, цунамі та лісові пожежі