Більше четвертини італійців не можуть жити повноцінним життям через смертельний коронавірус з Китаю. Прем'єрміністр Італії Джузеппе Конте заявив, що щонайменше 16 мільйонів людей відтепер не можуть залишати регіон Ломбардія і ще 14 провінцій до 3 квітня через поширення коронавірусу. Про це повідомляє ANSA.

Обмеження стосуються Ломбардії та 14 провінцій у регіонах Венето, Емілія Романья, П'ємонт, Марке, які найбільше уражені коронавірусною інфекцією.

До початку квітня призупинено проведення весіль та похоронів (мається на увазі присутність багатьох людей на похоронах), а також релігійні та культурні заходи.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

В усіх провінціях мають закрити публічні місця – школи, музеї, театри, спортивні зали та гірськолижні курорти. Торговельні центри працюватимуть лише у вихідні. Бари та ресторани продовжуватимуть роботу винятково від 6-ї до 18-ї за місцевим часом. Але за умови, що відвідувачі перебуватимуть одне від одного на відстані принаймні в 1 метр. Лікарям же заборонили брати відпустки до 3 квітня.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

коронавірус, фото Getty Images
коронавірус, фото Getty Images

Людям сказали залишатися вдома якнайбільше часу, а тим, хто порушує карантин, може загрожувати три місяці в'язниці. За останніми даними, кількість інфікованих в Італії досягла 5883 випадків, 233 людини померли, 589 – вилікувалися.

Людей поставили у жорсткі рамки задля швидшого одужання від коронавірусу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, російські пенсіонерки "перемогли" коронавірус - "Обкурюємося".

Як повідомляв Знай.uа коронавірус дістався до політиків, не встояв навіть голова партії.

Знай.uа писав, підступний коронавірус почав ховатися від очей медиків, як змінилися симптоми.