Через епідемію коронавірусу SARS-CoV-2 в Італії Папа Римський Франциск був вимушений провести свою недільну молитву через відеотрансляцію, а не з балкону Апостольського палацу.

Про це повідомляє інформаційне агентство Associated Press.

Таким чином папа Франциск відійшов від багатовічної традиції публічної проповіді. Прохання відступити від канону римському понтифіку надійшло від італійської влади.

Проповідь і молитва Ангел Господній записувалася в бібліотеці Ватикану і транслювалася на екран на площу Святого Петра в Римі, де, на відміну від звичайного недільного натовпу, зібралась лише незначна кількість віруючих.

Папа Римський Франциск, фото regnum
Папа Римський Франциск, фото regnum

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Через молитву я близький до людей, які страждають від нинішньої епідемії коронавірусу", - заявив у проповіді глава Католицької церкви.

Італія найбільше серед країн Європи постраждала від коронавірусної хвороби. Нещодавно ЗМІ навіть почали поширювати чутки, що Папа Римський Франциск теж може бути інфікований коронавірусом. У Ватикані ці відомості спростовують.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Папа Римський звернувся до світу після падіння літака МАУ в Ірані, деталі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Папа Римський серйозно хворий? ЗМІ повідомили тривожну новину.

Також "Знай.ua" писав, що російські пенсіонерки "перемогли" коронавірус - "Обкурюємося".