У Бішкеку, Киргизстан нападники зірвали проведення Жіночого маршу солідарності, приуроченного до Міжнародного жіночого дня, який відзначається 8 березня. При цьому міліція затримала не чоловіків, які напали на учасниць маршу, а активісток-організаторок.

Проце повідомляє "Радио Азаттык".

Акцію було согласовано розпочинати на площі Перемоги, де учасниці мусили зустрітись, розподілити транспаранти і побудувати колони для ходи. Вже на етапі розподілу транспарантів та плакатів на учасників акції набігли і почали бити група людей в масках. Група діяла напрочуд швидко, розкидаючи плакати і ображаючи жінок.

Доволі швидко на площу вийшла група правоохоронців, проте на велике здивування учасників акції, журналістів та перехожих, вони не почали арештовувати невідомих чоловіків у масках, а почали ловити учасників акції. Усіх затриманих доправила до відділку. Група невідомих у масках розчинилась у натовпі і зникла.

Жіночий марш солідарності у Бішкеку, фото kabar.kg
Жіночий марш солідарності у Бішкеку, фото kabar.kg

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Вже з відділку відпустили затриманих журналістів, іноземців і неповнолітніх. Інші затримані, переважно молоді жінки-громадянки Киргизстану, досі перебувають у відділку.

Нагадаємо, що це не перша колізія між правоохорнцями та владою у Бішкеці та феміністками. У грудні в столиці Киргистану відкрилась масштабна міжнародна Фемінале - виставка, інтересом якої є показ і висвітлення жіночих проблем або ж питань, які перебувають у сфері інтересів фемінізму. Виставка відкрилась, проте вже в обід її офіційно закрила влада.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Зеленський зрадів, що жінки захищають Україну та знаходять його речі - "Щоб ви могли стати..."

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Все кохання - дівчаткам", - невгамовний Ляшко прикрасив 8 березня грайливим язичком, відео.

Також "Знай.ua" писав, що Ані Лорак на честь 8 березня помацала себе в ерогенних зонах.