Саудівська Аравія готова рекордно обвалити ціни на нафту, оскільки Росія заблокувала рішення країн ОПЕК+ про скорочення видобутку палива задля підтримання цін в умовах всесвітньої епідемії коронавірусу.

Про це повідомляє видання Bloomberg з посиланням на цінову пропозицію, яку розіслала саудівська державна компанія Saudi Aramco.

Нині Саудівська Аравія є найбільшим експортером нафти у всьому світі. Разом з тим, це становище нічого не гарантує, а тому країна мусить бути активним графем на світовому ринку нафти та вести активні дії проти країн, які так чи інакше створюють невигідні умови. Зараз цією країною є РФ, яка поставила під сумнів можливість угоди, над якою працювали сторони у штаб-квартирі ОПЕК у Відні. Над спільною угодою у межах ОПЕК+ працювали найбільші гіганти збуту нафти, проте саме Росія вирішила припинити працювати над договором і, відповідно, підписатись під ним на останньому етапі перемовин.

Така ситуація настільки невигідна Саудівській Аравії, що країна готова різко і помітно знизити ціни на власну нафту - близько 6-8 доларів за барель на продаж до всіх регіонів світу. Окрім того, Саудівська Аравія давно втілює ідею розбудови своєї нафтопромисловості, що дозволить задовольнити попит більшості покупців нафти у світі. Очевидно, така ситуація вкрай невигідна для Росія, адже скоротить кількість клієнтів і погіршить ситуацію на ринку торгівлі нафти не лише між конфліктуючими сторонами, але й з усіма гравцями.

Нафта, фото НТЦ Психея
Нафта, фото НТЦ Психея

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Росія вже оголосила знижку 2 долари на кожен барель нафти, проте така знижка не відіграє значної стратегічної ролі. Спеціалісти переконують, що ці цінові ігри - перші кроки нафтової війни, яка розпочалась разом із відмовою РФ підписати договір, а також що наступного кварталу варто очікувати ціну у 20 доларів за барель нафти. Таких низьких цін на “чорне золото” не було вже 20 років.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше замість України люта зима прийшла в Саудівську Аравію, відео.

Як повідомляв портал "Знай.ua", принц Саудівської Аравії передрік крах Путіна.

Також "Знай.ua" писав, що Саудівська Аравія вперше візьме кредит через дешеву нафту.