Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що відтепер в'їзд або виїзд у 15 провінціях Італії закритий, а виною став коронавірус. Водночас за порушення цієї заборони загрожує штраф і навіть в'язниця.

Про це повідомляє іноземне видання The New York Times.

Відтак, як відзначається, через смертельну інфекцію і Італії з 8 березня по 3 квітня будуть закриті Ломбардія, Парма, П'яченца, Ріміні, Реджо-нель-Емілія, Модена, Пезаро, Урбіно, Падуя, Тревізо, Алессандрія, Вербано-Кузіо-Оссола, Новара, Верчеллі і Асті. Таким чином, закриті "червоні зони", які були створені на початку спалаху коронавірусу в Італії, зникнуть, а в'їзд і виїзд до цих провінцій буде дозволено лише в разі надзвичайної ситуації.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Крім цього, в зазначених районах тимчасово закриються школи, університети, спортивні зали і музеї, будуть припинені релігійні церемонії. Ресторани і бари продовжать працювати лише за умови, що їхні відвідувачі перебуватимуть одне від одного на безпечній відстані – не менше одного метра.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"Ми маємо захищати своє здоров'я і здоров'я наших близьких, наших батьків, а найперше – здоров'я наших бабусь і дідусів. Бо ми виявили, що саме люди похилого віку найчастіше схильні до зараження цим вірусом", – заявив прем'єр-міністр.

Наразі відомо, що заблокованими виявилися 16 млн осіб в одному з найбільш економічно розвинених регіонів Італії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Міністр спорту України висловився за скасування матчів чемпіонату з футболу через коронавірус.

Як повідомляв портал "Знай.ua", станом на 8-е березня випадки коронавірусу не зафіксували лише в одній країні ЄС.

Також "Знай.ua" писав, що Президент США порівняв розмову з Володимиром Зеленським, яка призвела до процесу імпічменту, з тестами на коронавірус.