Президент США Дональд Трамп анонсував заборону на в'їзд в США громадян інших країн, які перебували на території Європейського Союзу впродовж 14 днів до в'їзду в Сполучені Штати через епідемію коронавірусу SARS-CoV-2.

Про це повідомляє британське видання The Guardian.

З відповідним оголошенням президентТрамп виступив у своєму зверненні до нації з Овального кабінету. Раніше промову Трам анонсував у соціальній мережі Twitter.

Заборона на в'їзд в США торкнеться осіб, що перебували в Австрії, Бельгії, Чехії, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Греції, Угорщини, Ісландії, Італії, Латвії, Ліхтенштейну, Литви, Люксембургу, Мальти, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Словаччини, Словенії, Іспанії, Швеції або Швейцарії.

Коронавірус, фото - Getty Images
Коронавірус, фото - Getty Images

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Великобританія не ввійшла до цього списку. Карантин вступить у силу 13 березня і триватиме, як мінімум, 30 днів.

Особи, що є членами родин громадян США, а також ті, хто має вид на проживання зможуть потрапити до країни після тестування на коронавірус.

У своєму зверненні Трамп звинуватив Європу у нездатності захистити себе і відзначив успіхи своєї адміністрації у ранній реакції на загрозу. Наразі у США зафіксовано 1302 випадки інфікування коронавірусом, а кількість загиблих від коронавірусної хвороби досягла 38.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Трамп підписав "смертельний вирок" для коронавірусу, що задумали в Білому домі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", коронавірус "закрив" Київ на карантин - життя українців кардинально зміниться уже завтра.

Також "Знай.ua" писав, що у МОЗ пояснили, як українцям не запанікувати на карантині.