На пленарному засіданні в середу, 11 березня, російська Рада федерації ухвалила закон про те, щоб визнати громадян України і Білорусі, які вільно володіють російською мовою, його носіями без проходження співбесіди.

Даний статус "носія російської мови" дає можливість власнику отримати російське громадянство в спрощеному порядку.

"Зараз іноземні громадяни та особи без громадянства можуть бути визнані носіями російської мови за результатами співбесіди, проведеного профільною комісією. Такий статус дає можливість її власнику отримати російське громадянство в спрощеному порядку", - йдеться в повідомленні.

Путін, кадр з відео
Путін, кадр з відео

Згідно із законом встановили, що українці і білоруси, які вільно володіють російською мовою, при поданні особисто заяви про визнання їх носіями російської мови і за наявності підстав можуть бути визнані комісією носіями російської мови без проходження співбесіди. Під підставами розуміється те, що самі заявники або їх прямі родичі постійно проживають або раніше постійно проживали на території РФ або на території, яка належала до Російської імперії або СРСР, в межах державного кордону РФ.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Путіна готують нову "законної зашморг" для українців.

Як повідомляв Знай. ua, в Офісі президента Зеленського зухвало "послали" Путіна з його ідеєю об'єднання Росії та України.

Також Знай. ua писав, що Путін збирається "підкупити" українців громадянством.