За прогнозами вчених, глобальне потепління може перетворити Європу на пустелю вже до 2100 року.

Про це повідомляє телеканал Euronews.

У результаті значного зменшення кількості опадів та підвищення температури Середземноморський регіон і Південно-Східна Європа почнуть страждати від посухи. Вартість сільськогосподарських земель у цьому ареалі може знизитися на 80% як наслідок значного зменшення родючості ґрунтів. Цей процес також зачепить Україну, яка може втратити перевагу від своїх родючих угідь.

При цьому катастрофічні наслідки зовсім іншого характеру можуть випасти на долю Центральної Європи, де кількість опадів до 2100 року може зрости на 35%. Це ставить родючість ґрунтів перед іншим викликом: вода вимиватиме з землі гумус.

Карта світу після танення льодовиків, фото National Geographic
Карта світу після танення льодовиків, фото National Geographic
Карта Європи після танення льодовиків, фото National Geographic

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

На даний момент глобальне потепління дозволило дещо покращити ситуацію з сільським господарством у Європі, оскільки воно розширило продуктивну зону на північ. Однак у майбутньому людство очікує зіткнутися з негативними наслідками цього процесу.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше NASA показало кадри наслідків глобального потепління - світ залишиться без Антарктиди?

Як повідомляв портал "Знай.ua", глобальне потепління масово винищить мільйони живих істот, які наслідки кліматичного Апокаліпсису.

Також "Знай.ua" писав, глобальне потепління змінить карту світу, що буде з планетою після танення льодовиків.