Екоактивістка зі Швеції Грета Тунберг попросила своїх послідовників взяти участь у "цифровому страйку" і не протестувати юрбами через спалах коронавіруса. Про це передає BFMTV.

Так, Тунберг закликала "робити те, що кажуть експерти" і "об'єднуватися навколо експертів і науки", уникаючи масових зібрань у спробі запобігти зростанню випадків коронавіруса по всьому світу.

"Ми, молоді люди, найменше постраждали від цього вірусу, але важливо, щоб ми діяли солідарно із найбільш вразливими і щоб ми діяли в інтересах суспільства", - вважає активістка.

Грета Тунберг, фото GettyImages
Грета Тунберг, фото GettyImages

Грета назвала кліматичну кризу "найбільшою кризою, з якою коли-небудь стикалося людство", але додала, що "поки... ми повинні знайти нові способи підвищення обізнаності громадськості і виступати за зміни, які не збирають великі натовпи".

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, вона радить публікувати фотографії п'ятничних страйків з хештегом #DigitalStrike і #ClimateStrikeOnline.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Німеччині з'явилася "анти-Грета" - 19-річна Наомі Зайбт, яка закликає світ не панікувати.

Як повідомляв портал Знай.uа, вдала відповідь Греті Тунберг, винахідники створили шкіру з кактусів.

Також портал Знай.uа писав, Грета Тунберг заявила, що не буде проводити п'ятничні "кліматичні страйки".