Світ продовжує боротися з пандемією коронавірусу. Більше всіх, як показала статистика, страждає Італія - по частині смертей від COVID-19 країна обігнала навіть Китай. Однак влада невеликого містечка на півночі країни зуміли домогтися майже неможливого. Ці люди зупинили поширення коронавіруса.

Як розповів британський професор Андреа Кресанти з Імперського коледжу Лондона, який брав участь в експерименті, все виявилося досить просто. Тестувати на коронавірус і лікувати потрібно не тільки хворих, але і людей без симптомів захворювання.

Після початку епідемії в розташованій неподалік від Венеції 3,4-тисячної комуні Під Эуганео почали активне тестування на COVID-19.

Незалежно від наявності симптомів, всі жителі здали аналізи на коронавірус – інфекцію виявили у 3% населення. Їх і людей, з якими ті контактували, відправили на строгий карантин. В результаті, через 10 днів ізоляції, кількість хворих знизилася на 90%.

При цьому виявили не менше шести заражених без симптомів, яких також помістили на повторний карантин. Тому Кресанти підкреслює важливість тестування людей без симптомів, але які мали контакт з хворими.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Цю практику планують поширити на весь регіон Венето, де будуть проводити 11 тис. аналізів на день.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, які заходи вводять за порушення карантину в різних країнах світу

Як повідомляв портал Знай.іа, карантин триватиме і після 3 квітня: десятки тисяч потенційно заражених повернулися в Україну

Також портал Знай.іа писав, що українцям на карантині повернуть 50% зарплати