Жителі китайського міста Ухань, місця виникнення і епіцентру спалаху коронавірусної хвороби COVID-19, зняли короткометражний документальний фільм про життя на карантині.

Відео оприлюднило BBC.

Режисери Лінь Вень Хуа і Цай Кай Хай є жителями Уханю і тісно пов'язані з містом. Окрім цього, дружина Цай Кай Хая - медсестра, яка перехворіла коронавірусною інфекцією COVID-19. Саме це підштовхнуло чоловіків зняти документальний фільм, який став унікальним історичним свідченням.

Для зйомок, які почалися наприкінці січня, авторам навіть довелося отримати спеціальний дозвіл від влади, оскільки їх діяльність порушувала запроваджений у місті закритий режим.

На відео показані спустілі вулиці міста Ухань. На очевидців такий стан раніше шумних кварталів створює сюреалістичне враження.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Окремою темою фільму є проблеми, з якими зіткнулися в організації життя на карантині. Закриття громадського, наприклад, спричинило проблеми з доставкою медичного персоналу до робочих місць.

Коронавірус, фото - Getty Images
Коронавірус, фото - Getty Images

На відео знайшла своє відображення й хвороба дружини Цай Кай Хая. Вона перенесла коронавірусну хворобу, якою заразилася, скоріш за все, на роботі. Жінка тяжко переживала цей епізод (у фільмі показано, як вона плаче і просить чоловіка, одягненого у захисний костюм, не підходити до неї).

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Меркель порівняла коронавірус з Другою Світовою, що виявилося страшнішим для Німеччини.

Як повідомляв портал "Знай.ua", лікар ошелешила тривожною правдою про коронавірус у Києві - "Заощаджують на тестах".

Також "Знай.ua" писав, Huawei створила штучний інтелект, здатний діагностувати коронавірус.