Астронавт NASA Альфред Уорден, який разом з командою місії Аполлон-15 перший у світі здійснив вихід у відкритий космос в 1971 році, помер у віці 88 років.

Про це повідомила в Twitter сім'я Альфреда в середу, 18 березня. У астронавта розвинулася інфекція, він отримав медичну допомогу в Медичному центрі в Х'юстоні. Потім Уорден був переміщений у будинок для видужуючих у Шугар-Ленді, штат Техас.

"Ал помер уві сні минулої ночі. Родина дякує всім вам за вашу доброту, думки і молитви", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Альфред Уорден народився 7 лютого 1932 року в Джексоні, штат Мічиган. Отримав ступінь магістра в галузі космонавтики та авіаційної техніки в Мічиганському університеті в 1963 році.

Уорден здійснив свій перший і єдиний політ у космос як пілот командного модуля Аполлона-15, четвертої місії з висадки людей на Місяць. Уорден залишався на місячній орбіті на борту командного модуля Apollo 15, в той час, як два його члена екіпажу Девід Скотт і Джеймс Ірвін провели три дні, досліджуючи місячну поверхню.

Уорден потрапив у Книгу рекордів Гіннесса як "найізольованіша людина", перебуваючи на відстані 3600 кілометрів від інших людей – Скотта та Ірвіна на поверхні Місяця.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в NASA розповіли, як буде працювати GPS на Місяці.

Як повідомляв портал Знай.uа, в мережі показали капсулу для проживання на МКС перших космічний туристів.

Також портал Знай.uа писав, що в SpaceX назвали дату першого туристичного польоту в космос.